Ομιλίες - Εργαστήρια

Οι ομιλίες στο ΑΝΕΛΥΤΡΟΝ, εκτός από το θεωρητικό μέρος που αφορά την εκπαίδευση των διάφορων κοινωνικών ομάδων (παιδιά-έφηβοι-ζευγάρια-ενήλικες) σε θέματα που άπτονται των αναζητήσεων και προβληματισμών σε τομείς της καθημερινότητάς τους, αναφέρονται και σε βιωματικού χαρακτήρα εμπειρίες που λειτουργούν ως γέφυρες ενσωμάτωσης της πληροφορίας και οικειοποίησής της.

Ομιλίες – Διαδραστικές Παρουσιάσεις

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ στο ΣΗΜΕΡΑ: Eίναι εφικτή, δεν είναι ούτε placebo ούτε new age αλχημείες.

Εξερεύνησε τις γέφυρες που ενώνουν και εναρμονίζουν τα πολλαπλά επίπεδα του εαυτού σου. Εστίασε σε τεχνικές που σε φέρνουν «μια ανάσα» από το να αναγάγεις το αγχωτικό βίωμα της καθημερινότητάς σου σε τέχνη ζωής. Αμφισβήτησε τις παλαιές περιοριστικές πεποιθήσεις σου, όπως «δεν μπορώ», «δεν ξέρω», «έτσι είμαι εγώ» κτλ., και αναζήτησε νέα όρια στην κίνηση, αλλά και στη στάση της ζωής σου.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ: ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ Ή ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ;

Αφουγκράσου πώς οι εξωτερικοί θόρυβοι που δημιουργούνται από ανθρώπους και καταστάσεις απομυζούν την ενέργειά σου και κατασπαράζουν το δυναμικό σου. Μάθε να παραδίδεσαι και όχι να αντιστέκεσαι σε ό,τι προκύψει διαφυλάσσοντας το πολύτιμο ενεργό δυναμικό σου. Μάθε την τέχνη της αυτοδιαχείρισης.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ή ΑΠΛΩΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ;

Έλα σε επαφή με τον καλλιτέχνη μέσα σου και ανακάλυψε ξανά τη δημιουργική σου φλόγα αναγνωρίζοντας τη συμβολή των δικαιολογιών στη μη καλλιέργεια του δυναμικού σου. Βρες πάλι το θάρρος και το σθένος σου για να αναμορφώσεις με ενθουσιασμό τη ζωή!! Ζήσε με τέχνη!!


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ;

Και αν ναι, αναζήτησέ την Αναγνώρισε τη δύναμη των προγόνων, άφησε πίσω σου τα παιδικά σου τραύματα και αντιμετώπισε το παρόν απελευθερωμένος. Παίξε σαν παιδί με τα παιδιά σου, αναζήτησε τη χαμένη σου αθωότητα και ελευθερία. Βρες έναν ακούραστο δάσκαλο στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Μάθε την τέχνη να μοιράζεσαι τη ζωή σου.Βιωματικά Εργαστήρια

Α’ ΓΕΙΩΣΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Διερευνώ τι σημαίνει για μένα να πατάει το σώμα μου στα πόδια του και να ισορροπεί σε καταστάσεις υψηλών δονήσεων (χαράς ή πόνου).

Β’ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ
Η ικανότητα να γεμίζω με ενέργεια από μέσα προς τα έξω • να είμαι ο εαυτός μου στους διάφορους ρόλους που καλούμαι να ανταποκριθώ • να αισθάνομαι την αξία μου.

Γ’ ΟΡΙΑ
Η ικανότητα να δημιουργώ και να υπερασπίζομαι τα σωματικά και ενεργειακά μου όρια (τον προσωπικό μου χώρο) στις κοινωνικές συναναστροφές μου.