Θεραπεία Τραύματος

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται στο ΑΝΕΛΥΤΡΟΝ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των επιπέδων παγωμένης ενέργειας στο σώμα ανατρέχουν κατά βάση στην προσέγγιση της τεχνικής του συστήματος Bodynamic, χωρίς αυτό να αποκλείει και την εφαρμογή άλλων τεχνικών εάν και εφόσον αυτό επιτρέπεται από το πλαίσιο συν-εργασίας.

Φράσεις όπως «έχω παγώσει από τον φόβο μου», «τρέμουν τα γόνατά μου», «δεν με κρατούν τα πόδια μου», «έμεινε στήλη άλατος», «του κόπηκε η μιλιά», «είναι αλλού, αγείωτος» και τόσες άλλες περιγράφουν γλαφυρά σωματικές-συναισθηματικές-νοητικές αντιδράσεις από την έκθεση σε κάποια τραυματική εμπειρία. Αντιδράσεις που διαταράσσουν και αποδιοργανώνουν λίγο ή πολύ την ομαλή ροή ενέργειας στο ανθρώπινο σύστημα και του αφαιρούν ποσοστά δύναμης και χαράς, αυταξίας και ασφάλειας.

Η επούλωση παλαιών τραυμάτων-πληγών είναι μια πολύ σημαντική εργασία που έχει ως στόχο να αποδεσμεύσει το άτομο ζωτική ενέργεια που το κρατά μέσω μιας χρόνιας αίσθησης απειλής σε κατάσταση συνεχούς συναγερμού, εξαντλεί τα αποθέματα του οργανισμού και εξασθενίζει το ανοσοποιητικό του σύστημα σε τέτοιο σημείο, που συχνά νοσεί και εγκαταλείπεται στο έλεος μιας ωρολογιακής βόμβας που κρύβει εντός του. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούνται από τη φωτιά που σιγοκαίει στα σωθικά, στους ιστούς, στο αίμα, στα οστά· μιας φωτιάς, μιας λάβας δυσάρεστων συναισθημάτων που τελικά αντί να βγουν προς τα έξω και να εκτονωθούν παραμένουν εντός και στρέφονται εναντίον του ίδιου του τροφού τους – του σώματος.